11. apr. 2014

HAWAI'I // day six

Denne dag var en af de lidt mere seriøse; på programmet stod "Pearl Harbor". Pearl Habor er den militærbase, der blev angrebet af Japan, December 7, 1941 - og det var dette angreb, der førte til, at USA gik ind i anden verdenskrig.

Vi startede men at få en tour på USS Missouri, som er det store battleship, som Japan formelt overgav sig på. Det var dog ikke beskadiget under attacket, da der blev restaureret eller noget i den stil. Vi fik noget historie, og så fik vi lov til at gå under dækket, hvor at få et lille indblik i, hvor the crew spiste, sov og generelt bare tilbragte en del af deres timer.

Bagefter fik vi lunch, og derefter skulle vi ud til USS Arizona Memorial. USS Arizona var det skib, der suffered the most losses under angrebet. Vi startede med at se en kort film der omhandlede optakten til angrebet, dækkede selve angrebet, og fortalte om hvad der skete bagefter. Det var virkelig powerful, og svært at forstå, at sådanne tragedier rent faktisk kan ske. Efter filmen gik vi ombord på en lille båd, der sejlede os over til selve memorialen. Den er bygget direkte over the sunken ship, og der er endda dele af det, der stadig er oven vande, som man kan se. Den store tavle med navne, er navnene på alle dem, der døde under angrebet. Det er så uvirkeligt, når man står og kigger på det, række efter række med navne. Alle de efterladte. Puha, det var kraftfuldt...

Anyway, vi var tilbage i Waikiki omkring 3:30pm, hvor vi fik free time til at gøre, hvad vi ville. Vi gik på stranden og paddle boardede igen - vi havde simpelthen such a good time i går, så vi blev bare NØDT til at gentage succesen. Jeg siger jer, hvis I nogensinde skal til Hawai'i skal I ud og paddle boarde. Der er intet som at paddle ud, med solen reflecting i det klare blå vand og kigge ind på Honolulu med the mountains in the background. Og så lægge sig ned på boardet, slappe helt af, og bare drive rundt. Paradise on Earth, I'm tellin' ya!

Efter dinner (som blev intaget på Mac 24/7) gik vi igen lidt rundt i Waikiki, og klokken 9:30 samledes vi alle på stranden, til en mini-strandfest-komsammen. Der var musik, folk badede, spillede ukulele, snakkede, legede limbo og spillede fodbold... super hyggeligt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!