7. mar. 2014

CULTURAL DIFFERENCES // part 5, school edition

Homework
Det er selvfølgelig forskelligt fra skole til skole, men i hvert fald på W-P er begrebet ”lektier” en del anderledes, end hvad jeg er vant til. Vi har ikke særlig mange ”afleveringer” – altså større opgaver, som vi kender det i Danmark – men mængden af arbejde man afleverer er alligevel en milliard gange større. Hver gang man for lektier for (oftest bare ”svar på spørgsmål 1-15 på side 235” for eksempel) skrives det på et stykke papir i hånden, og skal afleveres dagen efter. Ja, dagen efter, håndskrevet og afleveres - OG grades (der gives karakter for det).

Tests and quizzes
Amerikanere har en millard tests og quizzes. Det går sjældent en dag, hvor jeg ikke har mindst én lille quiz. For det meste har vi en del quizzes, for at prepare for en større test (Altså quizzen fungerer som en pre-test). Jeg har endda også prøvet at få en pre-quiz (Hvilket jo så egentlig er en pre-pre-test. Haha ret sjovt)

Hallpasses
Det er ikke bare noget man ser på film… hvis man vil forlade klassen, skal man have et underskrevet hallpass fra læreren, uanset hvad man skal; om man skal på toilettet, er blevet kaldt på kontoret etc.

Detention
Jeps, det er heller ikke bare noget film-halløj. Hvis man ikke opfører sig ordentligt eller ikke afleverer sine lektier, kan man risikere at få enten ”working lunch” eller ”after school detention”.

”Mr.” and ”Mrs.”
Lærerne kalder man ikke ved fornavn, men man siger i stedet ”Mrs. Harrison”, ”Mr. Stone” osv. På en måde er det jo lidt mærkeligt, når vi i Danmark kalder vores lærere ved fornavn, men sådan er det bare, og man tænker egentlig ikke rigtig over det, det er bare sådan, det er - jeg ved faktisk ikke engang, hvad de hedder til fornavn.

Scholarships
Prisen for at gå på college i USA er ret høj, og der er derfor en milliard forskellige slags scholarships man kan søge, for at hjælpe med at finansiere det. Der er scholarships for top atleter, super dygtige studerende and stuff like that, men der er også mange scholarships for lidt sjovere ting, såsom specielle scholarships for venstrehåndede og folk under 120cm. Ret spas.

Sweats
Amerikanske teenagere er store tilhængere af sweatpants/yoga pants og bamsestøvler. Like ALLE er mere eller mindre ligeglade med, hvad de har på i skole, og er bare totalt chill. Ret anderledes end i Danmark, hvor der indimellem går totalt fashion show i den. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!