8. jan. 2014

DENMARK vs. AMERICA // cultural differences, part 3


  • Amerikanere er gode til at give komplimenter. Som i VIRKELIG gode. Når man går ned af hallwayen på skolen, er det ikke sjælendt man hører "Love your boots!", "Cute shirt!", "You're so pretty" eller lignende. Ekspedienter i butikker osv kommer også ofte med komplimenter, og well det kan godt være det er en del af deres job, det skal jeg ikke kunne sige, men det er så hyggeligt, og man bliver så glad, når folk siger noget pænt. Det kunne danskere godt lære noget af!
  • På stort set alle amerikanske restauranter er der gratis refill af drikkevarer. Seriøst, bedste idé nogensinde!
  • Når man ser en pris på noget i et supermarked eller lignende er det altid like "$2.99" or so, ikke så meget mærkeligt der. Når man så skal hen og betale, har man som den totalt yndlingskunde man jo er, selvfølgelig talt priserne sammen, og taget lige penge frem. Men når kassedamen siger prisen frem er det alligevel $5 over det, du havde regnet med... hvad skete der lige der? Jo, priserne der står på skiltene er uden tax. Hva faaaaaa'en... Efter et stykke tid vænner man sig godt nok til det, men i starten er det ret så mærkeligt (Altså selvom jeg har vænnet mig til det, synes jeg nu stadig det er mærkeligt... hvorfor ikke bare skrive, hvad tingene koster???).
  • Apropos supermarkeder: Kassedamerne pakker dine varer for dig! Top dollar service, dér!
  • Okay dette er et af de lidt mærkeligere punkter, men når Amerikanere skriver tal, bytter de om på komma og punktum.
    Eksempel: Du skal skrive "elleve tusind tohundrede komma femoghalvfjerds".
    - I Danmark ville du typisk skrive det således: 11.200,75
    - I USA skriver de istedet således: 11,200.75
    Jeg skal lige love for, det var grundlag for lidt forvirring i matematiktimerne! 
  • I Danmark er vi vant til at der er busser/toge/metro mere eller mindre overalt (om det så fungerer optimalt er så en anden snak, men vi har dem da!) Det er mere end hvad man kan sige om USA. I storbyer som fx New York har de metro, men andre steder er der ikke rigtig noget offentlig transport. Dette gør, at hvis du ikke har noget drivers license, er du altså afhængig af at blive kørt rundt af dine forældre, HELE tiden. Trist. Så begynder det lige pludselig at give mening, at man kun skal være 16 for at have drivers license.

1 kommentar:

  1. De her "kulturforskelsindlæg" (endnu en forskel .....ingen sammensatte ord på engelsk ...ha ha) er virkelig sjove at læse, og rammer bare plet :-)
    Der er endnu et sted hvor de bruger et andet tegn ....når de skriver klokkeslæt bruger de kolon i stedet for punktum som i Danmark, f.eks. 3:30pm.
    Forklaringen på at sales tax'en ikke er indregnet på prisskiltene er at sales tax er forskellig fra stat til stat, så derfor bliver "slutprisen" forskellig alt efter hvilken stat du befinder dig i ....men ja, lidt småirriterende at skulle huske på den ekstra tilføjelse ved kassen.... Det betyder ikke så meget hvis man bare køber et stykke chokolade eller en sodavand, men hvis man er på storindkøb i tøjbutikker osv så kan det ekstra beløb godt overraske hvis man havde glemt at regne det med i prisen ..... Selvom det jo oftest stadig er billigt sammenlignet med DK :-)
    Spændende at læse din blog og held og lykke med resten af dit udvekslingsår.
    Hilsen Julie

    SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!