4. okt. 2013

MY EVERYDAY


Dette indlæg er blevet efterspurgt af mange, så nu får I en gennemgang af, hvordan min hverdag ser ud lige for tiden. Det er måske ikke det mest spændende, og det bliver nok også lidt langt, men så kan I da måske få et lidt bedre indblik i mit liv. 

Mit vækkeur ringer klokken 6:25, så gør jeg mig klar, pakker det sidste ned i min skoletaske osv, og så kører vi mod skolen kl. 7:13. (Og ja, tretten minutter over syv. Ret spøjst tidspunkt, men det tager præcis 12 minutter at køre hen til skolen, og så passer det præcis!)
Som antydet er vi på skolen 7:25, går hen til vores skabe og lægger vores tasker og jakker og så går vi ind i kantinen og spiser morgenmad. Der er hver dag et forholdsvis stort udvalg der indebærer tre slags mælk (Kakao, jordbær og skim), pizzaslice (Jeps, man kan få pizza til morgenmad!), kanel"snegle", havregrød, frugt, yoghurt med granola og nogle forskellige cerealbars og cerealpakker. 
Klokken 7:50 starter første hour, hvor jeg har U.S. History. Klokken ringer så 8:54, så har vi fire minutter til at nå ned til vores skab, skifte bøger og gå ned til den næste klasse (Jeg skal lige hilse og sige, at det altså ikke er super nemt, det der med at skifte bøger! De er kæmpe store og tunge, man skal både have de "gamle" ind, have en ny bog, en ny folder og en ny notebook, og det er umuligt at kende forskel på de forskellige mapper, fordi jeg har været så forfærdelig smart at købe seks mapper (en til hver klasse), men kun med tre forskellige motiver, så jeg skal altid åbne dem alle sammen, for at finde den jeg skal bruge. Og så ender det hele altid med at falde på gulvet, og åh ja, jeg har det hårdt... men i hvert fald, det lykkes altid på den ene eller den anden måde!). Den klasse (Communication skills) starter så 8:58 og slutter 10:03. Så gentager "skifte bøger"-succesen sig, og næste time starter 10:07 (Sociology). Klokken 11:11 ringer klokken igen, og så er der lunch! Også her er der flere forskellige valgmuligheder hver dag. Der er stadig de tre slags mælk, og to forskellige slags pizza. Der er også en "varm ret", der skifter hver dag, fx kyllingenuggets med pomfritter, pasta med kødsauce, "hakkebøffer" med kartoffelmos etc. Hertil kan man få et stykke brød og rosenkål/grønne bønner/kogte gulerødder etc. Derudover er der "salatbokse", sandwiches og frugt.

Efter frokosten, begynder den næste time igen kl. 11:41, og så fortsætter det ellers bare som før frokost. Ringetiderne hedder 12:45, 12:49-13:53, 13:57-15:00 (Og her har jeg Algebra, English Literature og Chemistry). Vi har således fri klokken tre, og her kommer Janet og henter os og kører os hjem. Når vi kommer hjem, laver vi lektier (Hvilket for det meste tager en KRIG, fordi halvdelen skal tastes ind i Google Translate inden man forstår, hvad i alverden det er, man skal gøre. Ej, så slemt er det nu ikke, men mængden af lektier er ret stor, så det tager for det meste omkring to timer.) Så har jeg noget tid for mig selv, hvor jeg enten kan løbe en tur, læse, stene facebook, se tv, ordne negle eller hvad jeg ellers har lyst til. Omkring 18 skal Shawn hentes fra football (jeg tager nogengange med, bare fordi det nu er meget hyggeligt), og han er hjemme, spiser vi aftensmad. Vi spiser sammen i spisetuen (Hvilket jeg er glad for, da jeg har hørt fra mange andre udvekslingsstudenter, at i deres familie laver alle deres egen mad, og spiser for dem selv), og al maden er hjemmelavet (jeg har endnu ikke fået fastfood herovre!), og det smager for det meste ret så godt! Efter maden hjælper jeg med opvasken, og så er resten af aftnen "fri". Vi sidder ofte sammen og ser en film eller noget. Jeg hjælper også indimellem med at fodre dyrene. Så tager jeg et bad og går i seng omkring 23.

Okay, min hverdag er måske ikke så spændende, men jeg begynder forhåbentlig snart til noget sport af en art, nu hvor jeg begynder at have mere overskud ift. skolearbejde og sådan. 

Btw. Janet Og George var i går til PTC's på skolen (Parent/Teacher Conferences, lidt ligesom skole/hjem-samtaler), hvor de talte med alle lærerene om, hvordan det går. Jeg fik kun ros, og fik af vide, at jeg lå i toppen af alle klasserne - føler mig ret så sej, hæhæhæ, specielt fordi jeg stadig har nogle øjeblikke indimellem, hvor jeg virkelig fatter hat. Men jeg kan mærke, at det bliver bedre hver eneste dag!
I dag er vi ikke i skole, ved ikke lige hvorfor, men det er noget med at lærerne skal lave et eller andet special i dag, såhhhh vi får en tre-dages weekend. Jeg klager ikke! I aften skal vi til football game, det skal nok blive sjovt!

PS.
Hvis der er nogen derude, der har forslag til indlæg, spørgsmål eller lignende må I hellere end gerne sende mig en e-mail på amalie@qd.dk, skrive en kommentar eller skrive til mig på Facebook (Amalie Dam) - jeg vil jo hellere skrive om noget, folk gerne vil læse :P

2 kommentarer:

 1. Når nu man er så god, at man ligger i toppen af alle klasserne, tænker jeg, at det kunne være muligt at udtænke en metode til at kende forskel på ens mapper.
  Kaster lige et par gratis forslag:
  1) Skrive fagets navn på forsiden af mappen
  2) Sætte et klistermærke på forsiden af mappen
  3) Investere i nye mappe med ANDRE motiver

  I øvrigt super flot, at du får ros og ligger i toppen. Mutti er stolt <3

  P.S. Bliver simpelthen NØDT til at spørge, om ALLE er klar til afgang kl. 7:13 ;)

  SvarSlet
 2. Jeg kunne rigtig godt tænke mig nogle fotoserier med beskrivelser af din hverdag: skolevejen, klassekammeraterne, kantinen, klasselokalet, skabene osv. Det ville også være dejligt med en fotoserie er dit hjem (både værelse, huset og omgivelserne), samt af familien - gerne i hverdagssituationer.

  Et indlæg om forskelle mellem DK og USA, som du oplever dem, kunne også være interessant. Det kunne være skolesystemet, familielivet, jævnaldrene, reglerne og lign. :)

  SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!