23. feb. 2013

TRADITIONS

Fællesbilledet fra min konfirmation - størstedelen af de mennesker, der betyder aller mest for mig <3

Jeg sidder nu i toget på vej hjem fra et par dage hos min mormor og morfar. Som tidligere nævnt, er det en tradition, at jeg tilbringer en del af min vinterferie hos dem. Jeg har ofte tilbragt min fødselsdag hos dem (Jeg har altid fødselsdag i vinterferien), eller er i hvert fald vågnet op hos dem og er så kørt hjem senere på dagen. I år ville mine forældre dog gerne have, at jeg blev vækket af dem i år, da jeg ikke er hjemme til næste år (hihi, er det ikke sødt?) Men i hvert fald, det at jeg skal til USA har fået mig til at tænke rigtig meget over, hvad det egentlig er, jeg går glip af, når jeg ikke er hjemme i et helt år. En af dem er alle de traditioner jeg har herhjemme...

Jeg elsker traditioner. Julen, med masser af mad i alverdens afskygninger, nisser, julemusik, dans om juletræet, gudstjeneste og hygge i familiens skød. De evindelige fødselsdage med lagkage, fødselsdagssang, , gaver, flag og venner og familie, der fejrer, eller bliver fejret. Ting så banale som jordbærplukning i sommerferien og at sidde ved middagsbordet og tale om dagen, der er gået.

Min kærlighed til de velkendte traditioner har derfor også prøvet at gøre sit, for at forhindre mig i at smutte til USA næste år. Jeg er ret så nederen over at gå glip af alle de ting, jeg elsker så højt. Jeg tænker hele tiden på, at nu har jeg haft min sidste jul hjemme, og i morgen er det min sidste "rigtige" fødselsdag... indtil jeg kommer i tanke om, at jeg jo kommer hjem igen. Jeg kommer et år væk og oplever en masse nye ting, og selvom jeg går glip af en juleaften, en fødselsdag og en masse miniferier hos mormor og morfar så kommer jeg jo om ikke andet hjem igen, med en masse nye indtryk i rygsækken. Derfor er jeg efter lang tid kommet frem til, at det ikke kan nytte noget at være ked af alt det jeg går glip af - jeg fokuserer derimod på alle de ting, jeg får i stedet. På alle de fordele der er ved at være udvekslingsstudent. Jeg er derfor slet ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, jeg har taget, og for hver dag, der går, glæder jeg mig bare mere og mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!