9. feb. 2013

THE BEST PEANUT-BUTTER-NUTELLA-HAZELNUT-BROWNIE IN DA WORLD - NO DOUBT!


Herhjemme er vi ret glade for kage - Som i VIRKELIG glade for kage. En af vores absolutte favoritter er brownie, og det er derfor ofte den valget falder på, når vi begynder at gå sukkerkolde om eftermiddagen. I dag fik vi så, som så mange andre dage, virkelig meget lyst til kage, men vi kunne ikke vælge, hvilken kage vi skulle bage (Ja, vi har store problemer i vores liv!). Vi stod og vaklede mellem brownie, vores yndlings, som man aldrig går galt i byen med, og en ny spændende kage, gerne med noget peanut butter. Og da slog det os; Vi laver da bare en combo! Jagten på den aller bedste opskrift gik hermed i gang, dog uden det vilde resultat... Men så opfandt vi da bare vores egen! Den blev simpelthen så lækker, at jeg ikke kan nænne, ikke at dele den med resten af verden - Så her kommer opskriften på:

Verdens bedste peanut-butter-nutella-hasselnødde-brownie
Ingredienser:

Brownie:
275 g mørk chokolade
175 g smør
250 g sukker
1 knsp salt
3 æg
100 g mel
2 tsk vanilleessens
100 g hakkede hasselnødder

Fyld:
150 g creamy peanut butter
150 g nutella
100 g hakkede hasselnødder


Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180°. Beklæd bageformen (ca. 30x25) med bagepapir.
2. Bræk 175 g. af chokoladen i stykker. Smelt de 175 g chokolade samt smør - Enten i mikrobølgeovn eller over vandbad.
3. Kom sukker og salt i den smeltede chokolade. Pisk æggene sammen i en skål og kom dem i blandingen lidt ad gangen.
4. Sigt melet ned i blandningen og pisk til det er jævnt. Tilsæt vaniljeessens. Hak de resterende 100 g chokolade og rør det i sammen med hasselnødderne.
5. Skrab dejen ned i formen. Bag kagen i 20-25 minutter, til overfladen er lysebrun, og den er blød i midten. Tag brownien ud og skær den over på midten.
6. Bland peanut butter og nutella i en skål.
7. Fordel nu peanut butter-blandingen over den ene halvdel af brownien og kom hasselnødderne ud over.
8. Tag den anden brownie-halvde (Den uden peanut butter) og læg den oven på den anden, lidt ligesom en lagkage.
9. Velbekomme!





Tips:
- Hasselnødderne i både brownie og fyld er valgfrie. Hvis man bruger crunchy peanut butter kan det erstatte nødderne i fyldet, og man kan skifte nødderne i brownien ud med ekstra chokolade-stykker, hvis man ikke er så glad for nødder
- Hvis man vil have en lidt mere fast kage, kan det hjælpe at stille den i køleskabet inden man spiser den, så fyldet stivner. (Men hvis man simpelthen ikke kan vente, kan man sagtens spise den mens dem stadig er varm, yumyum.)

Ps. "Skabelonen" til denne kage er brownieopskriften i "Min første kogebog", som vi bare har justeret og tilføjet vores "fyld".

4 kommentarer:

  1. Hold da op, hvor ser den også bare mega lækker ud!!!:-D

    Det ville glæde mig, hvis du gad smutte forbi min blog, og lægge en kommentar!

    Knus Ida
    http://idas-notebook.blogspot.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den i hvert fald også!

      Jeg kigger forbi :-)

      Slet
  2. MM, den ser edermandeme GOD ud! :-)

    Knus
    www.rikkesunds.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det kan jeg også love dig for, at den er!!!!

      Slet

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!