31. jan. 2013

IMPROVING MY ENGLISH


Det er ikke fordi, jeg er virkelig dårlig til engelsk; Da min engelsklærer skulle udfylde sin del af min 23-sider lange ansøgning, gav hun min 9 ud af 10 point på en skala, hvor 9 blev beskrevet som: "Student possesses near fluency. Sentence structures are near perfect. Can understand and respond to difficult questions. English knowledge includes abstract terms. Will have no problem at all in communication when she arrives in the country she is going to". 10 var: "Absolute proficiency in english. (...) Thinks in english." Det kan jeg ikke ligefrem prale af, så jeg er godt tilfreds med mit 9-tal!

Selvom min engelsklærer har fuld tiltro til mine evner inden for det engelske sprog, er jeg ikke helt så sikker. De taler højst sandsynligt i et lidt andet tempo og med lidt andre (og sværere) ord, end det jeg er vant til fra fra de to ugentlige engelsk-lektioner i skolen. Derfor er jeg allerede nu gået i gang med at øve mig - Jo før jo bedre! Jeg ser forskellige film med engelsk tale uden undertekster og læser nogle bøger på engelsk. Jeg har været i gang med mit lille projekt i et par uger, men her de sidste par dage, mens jeg har været syg, er jeg kommet en del videre. I starten så jeg stort set kun film, jeg allerede har set en million gange - fx High School Musical (haha), Harry Potter, Twilight and so on - da jeg så allerede vidste, hvad de gik ud på, og det derfor ikke gjorde noget, at jeg missede et ord eller to hist og her. Og det samme med bøger - Jeg begyndte faktisk allerede at læse Harry Potter på engelsk i 6., men dengang var det jo begrænset, hvor meget jeg fik ud af det. Faktisk synes jeg allerede det går meget bedre! Det er føles så fedt, at man kan se en film på engelsk, og så forstå alt, hvad de siger. Ja, jeg har sagtens kunne se film før på engelsk og forstå meningen, men mit ordforråd bliver meget forbedret af både film og bøger, og det er bare den lækreste fornemmelse, når man kan se, at det virker! Det gør nok heller ikke noget, at jeg lige vænner mine ører til at høre det engelske hele tiden - og specielt når jeg ser film, vænner mig af med at være afhængig af underteksterne.

Anyone, der kan anbefale nogle gode film / tv-serier / bøger?

4 kommentarer:

 1. The Hunger Games er heeeelt vildt god! Både film og bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gud ja, den havde jeg faktisk helt glemt... Har godt set filmen, men må indrømme, at jeg ikke lige har skænket bogen en tanke. Den må jeg lige tjekke op på - tak! :-)

   Slet
 2. High school musical er da også bare en klassiker! Elsker den selv:-D

  Det ville betyde meget, hvis du gad smutte forbi min blog og lægge en kommentar!

  Knus Ida<3
  http://idas-notebook.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis!

   Det går jeg da lige ind og kigger på, så! :-)

   Slet

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!