29. jan. 2013

THE CHECKLIST OF AN EXCHANGE STUDENT

Billede fundet på www.luxoliving.dk

Dette indlæg kommer ikke til at handle om, hvor mange par strømper og hvor meget hårlak, jeg planlægger at tage med, men mere om, hvilke ting en udvekslingsstudent bare SKAL have med til det 10 måneder lange eventyr:
  1. First of all må man anskaffe sig et kamera. De fleste digitalkameraer kan sagtens gøre det, men personligt går jeg nu efter noget, med lidt bedre kvalitet. Et spejlreflekskamera kan derfor også være en god investering. Igen har jeg dog også mit imod disse - Efter min mening vil sådan et monstrum være ALT for stort, tungt og uhandy at have med sig overalt. Hvilket det selvfølgelig skal. Jeg var i USA i en måned sidste sommer, og det var ikke altid, det var lige sjovt at have det ekstra at slæbe på. Derfor går jeg efter et "lille", godt kamera, med forholdsvis god zoom. Et eksempel på dette kan være et Sony NEX-5N - Eventuelt med et makroobjektiv, så zoom'en forbedres. 
  2. En kuffert vil også være et rimelig godt punkt at have på sin liste over ting, man skal erhverve sig. Men at finde den rigtige kuffert er heller ikke "bare lige". Den skal være ret stor - Du skal jo kunne have ting med derover til et helt år! (Jaja, jeg ved godt, at man jo "bare kan købe noget derovre", men hvis man ender på en eller anden ranch in the middle of fucking nowhere, er det nok ikke bare lige sådan at få købt en masse tøj, fordi man kun havde to bluser og et par bukser med - og hvis man endelig er så heldig at have et shoppingcenter i baghaven, skal man lige huske på, at man skal kunne have det hele med hjem igen). På den anden side må kufferten heller ikke være FOR stor, da du i så fald nemt ville komme til at tage for meget med, fordi den er så rummelig - og alt afhængig af, hvilket flyselskab du rejser med, må man kun have omkring 20 kg bagage. En anden ting, der er værd at overveje, omkring valg af kuffert, er farve. Hvis man vælger en sort kuffert får man en pæn kuffert, der passer til alt - Desværre får man også en kuffert, der ligner alle andre, og derfor er svært at genkende i trængslen omkring bagage-båndet. Jeg går efter en kuffert med farve! Enten helt farvet, mønstret eller i sort med farvede detaljer. Jeg så forleden nogle kufferter fra Bon Goût på udsalg i Illum, som bestemt er værdige kandidater. 
  3. Penge skal der til. Altså, hvem kan overleve et år i USA (Eller hvor man nu skal hen) uden penge? Derfor skal man huske at veksle, så man har nogle kontanter ved hånden. En anden god idé er, at få sig fx et MasterCard. Når man har sådan et, behøver man ikke rende rundt og vifte med kontanterne foran diverse lommetyve, og det gør bare alting så meget nemmere. Selvom man har et kort, er det dog stadig en god idé at have nogle kontanter i baglommen - Indimellem er det bare simplere, og det er jo ikke alle stedet, de tager kort.
  4. Gaver til din host-family. Din værtsfamilie åbner deres hjem for dig. De giver dig tag over hovedet, mad i munden og behandler dig, som var du af deres eget kød og blod. Derfor er det god stil at have nogle gaver med til dem, når du ankommer. Eksempler på disse kan være et flag fra Georg Jensen, en garder fra Kay Bojesen eller lignende - Man går aldrig helt galt i byen, når man har noget med, der bare skriger "Danmark" og "dansk design" som fx Georg Jensen. Julepynt derfra kan derfor også været et godt bud... Eller måske et rigtigt kalenderlys, nu vi er ovre i jule-afdelingen? Det kan man eventuelt give som "Glædelig 1. december-gave", hvis man synes det vil være lidt mærkeligt at give julepynt og kalenderlys midt om sommeren. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TUSIND TAK FOR DIN SKØNNE KOMMENTAR - DET BETYDER MEGET FOR MIG, AT DU TAGER DIG TID TIL AT SKRIVE DEN!